Täältä löydät Rahamedian suosittelemat kirjat, joiden teemana on raha, vaurastuminen sekä sijoittaminen. Näiden teosten parissa voit inspiroitua ja saada ideoita omalle vaurastumisen polulle.  

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Kaikki Rahasta

Julia Thurenin Kaikki Rahasta on raikas ja viihdyttävä opas talouteen ja sen hallintaan. Julia kertoo omakohtaisen tarinan siitä, miten hän säästi kymppitonnin vuodessa 2000 euron kuukausipalkastaan luopumalla turhista ostoksista ja suunnittelemalla rahankäyttöään järkevämmin. Kirja korostaa, kuinka isotkin säästöt syntyvät pienistä puroista. Kirja auttaa alkuun talouden perustaidoissa sekä antaa vinkkejä menojen ja tulojen tarkempaan budjetointiin ja suunnitteluun.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

Rikas isä, köyhä isä

Robert Kiosakin menestyskirja Rikas isä, köyhä isä keskittyy siihen, miten jo kasvatuksessamme omaksumme rahaan ja sen käyttöön liittyviä asenteita, jotka ohjaavat elämämme ja taloutemme kulkua merkittävästi. Kirjan perusidea ”käytä rahasi omaisuuteen, älä vastuisiin” on jokaiselle sijoittajalle tuttu. Lue tämä kirja, jos haet motivaatiota tai rohkaisua sijoittamisen aloittamiseen.

*Osta kirja

*Osta e-kirja

Osta äänikirja

Vaurastu kuin Warren Buffet

Mika Hyttisen esikoisteos Vaurastu kuin Warren Buffett käsittelee sijoittamista lähihistoriamme menestyneimmän sijoittajan tarinan kautta. Kirja pureutuu miljardöörin sijoitusfilosofiaan ja näkemyksiin. Buffetin menestyspolun lisäksi kirjassa haastatellaan sijoitusalan ammattilaisia sekä pohditaan sijoituskohteen valinnan periaatteita. 

*Osta kirja

*Osta e-kirja

The Intelligent Investor

Benjamin Grahamin The Intelligent Investor ilmestyi alunperin 1949. Warren Buffetin oppi-isänäkin tunnettu Graham loi kirjassaan arvosijoittamisen käsitteen. Grahamin opit auttavat lukijaa ymmärtämään arvosijoittamisen perusperiaatteet ja luomaan onnistuneen pitkän aikajänteen sijoitussuunnitelman. Graham korostaa sijoituskohteen perusteellisen analyysin tärkeyttä, mikä auttaa välttämään kalliita epäonnistumisia.

*Osta kirja

Osta äänikirja 

Sijoittajaksi 7 päivässä

Unna Lehtipuun ja Merja Mähkän Sijoittajaksi seitsemässä päivässä on mainio opas sijoittamisen alkeisiin. Kirja esittelee maanläheisellä ja konkreettisella tavalla seitsemän päivän ohjelman, jonka avulla aloitteleva sijoittaja voi ostaa ensimmäiset osakkeensa tai rahastonsa. Kirjassa pyritään vastaamaan aloittelevien sijoittajien yleisimpiin kysymyksiin. Kirja osoittaa, että sijoittamisen ei tarvitse olla vaikeaa ja monimutkaista rikkaiden puuhaa, vaan kuka tahansa voi aloittaa sijoittamisen tämän kirjan yksinkertaisilla opeilla.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

Arvoguru

Jarkko Ahon, Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun Arvoguru on hyvä ottaa lukulistalle luettuaan Benjamin Grahamin Intelligent Investorin. Arvoguru nimittäin syventyy lisää arvosijoittamisen strategiaan, eli sijoittamiseen aliarvostettuihin, edullisiin osakkeisiin. Kirja käsittelee arvosijoittamisen gurujen oppeja ja näkemyksiä arvosijoittamisesta. Lukija oppii muun muassa sen, millaisiin asioihin nykyaikainen arvosijoittaja kiinnittää huomiota sijoituskohteidensa analysoinnissa. 

*Osta kirja

 

Nainen ja rikastumisen taito

Ninni Myllyojan ja Emilia Kullaksen Nainen ja rikastumisen taito on naisten näkökulmasta kirjoitettu teos sijoittamisesta kiinnostuneille. Kirja kannustaa sijoittamisen aloittamiseen yleistajuisilla vinkeillä ja osoittaa, että sijoittaminen on tarkoitettu ihan kaikille. Kirja korostaa, että sijoittajaksi alkaminen ei vaadi suuria säästöjä. Toinen kirjan vahva teesi on “aika on rahaa”: mitä pikemmin aloitat sijoittamisen, sen parempi. Lukijalle tulee tutuksi osake- ja asuntosijoittamisen perusteet sekä väylät lisätiedon etsintään.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

Osta, vuokraa, vaurastu

Joonas Oravan ja Olli Turusen kirja Osta, vuokraa, vaurastu on erinomainen perusteos kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille. Kirja käsittelee asuntosijoittamisen perusteita yleistajuisin esimerkein, höystettynä konkreettisilla laskelmilla, tilastoilla ja työkaluilla.

Kirja on hyödyllinen erityisesti aloittavalle asuntosijoittajalle, koska se auttaa ymmärtämään asuntosijoittamisen perusperiaatteita sekä kohteen valinnan kriteerejä, jotka vähentävät virhearviointien riskiä. Lukija oppii analysoimaan sijoitusalueen/kaupungin potentiaalia sekä valikoimaan sijoitusasunnon tarkoin. Orava ja Turunen kirjoittavat myös asuntosijoittamisen rahoituksesta, kuten velkavivun hallitusta hyödyntämisestä. Kirja ei unohda myöskään vuokraustoiminnan ja hyvän vuokranantajuuden merkitystä asuntosijoittamisella vaurastumiseen.

*Osta kirja

*Osta e-kirja