Aina kun olen pyöritellyt oman talouteni numeroita ja huomannut, että budjetissani on vajetta, mietin miten voisin ansaita lisää rahaa. Iso osa ajatteluani on aina ollut se, että sen sijaan että luopuisin jotain, tienaan mieluummin lisää.

Olen aina rakastanut rahan ansaitsemista ja nautin siitä, kun voin kasvattaa tulojani! Minua ei saa syttymään vakituinen palkka ja työaika, vaan haluan vapautta ja mahdollisuuden tienata rajattomasti. Joten kun kuusi vuotta sitten minulle esiteltiin mahdollisuus lähteä kasvattamaan tuloja verkostomarkkinoinnin parissa, en epäröinyt hetkeäkään.

Halusinkin kirjoittaa tekstin siitä, mitä verkostomarkkinoinnilla on tarjottavanaan. Uskon tämän alan kiinnostavan monia ja haluankin rohkaista jokaista kokeilemaan ja tarttumaan mahdollisuuteen, mikäli lisätulot houkuttelevat. Tämä ala kasvaa jatkuvasti, ja erityisesti nuoria naisia on viimeisen muutaman vuoden aikana tullut mukaan hurja määrä, minkä takia aihe on ajankohtainen.

Verkostomarkkinointi sivu- ja päätyönä

Verkostomarkkinointi (vm) on minulle ”sivutyö”, joskin se tuottaa minulle tällä hetkellä eniten tuloja. Pidän sitä päätyönä vain silloin, kun panostan siihen täyspäiväisesti. Tällä hetkellä aikaani menee myös blogin kirjoittamiseen ja silloin tällöin teen tuntitöitä kaupan alalla.

Verkostomarkkinointi on juurikin sen takia loistava työ, että se mahdollistaa myös muiden töiden tekemisen ja unelmien toteuttamisen.

Verkostomarkkinointi on myös ollut minulle päätyö ja samalla myös ainut työ silloin, kun rakensimme taloamme. Niihin aikoihin en tehnyt mitään muuta ja sieltä tuleva tulo elätti minut.

Vm on siis loistava tapa ansaita lisää tuloja tai sitten luoda kokonaan uudenlainen elämä ja liiketoiminta. Suurimmalle osalle vm on sivubisnes. Kaikki eivät halua kasvattaa tästä päätyötään, vaan nimenomaan kaipaavat lisätuloja, sen sijaan että ryhtyisivät täyspäiväiseksi yrittäjäksi.

Mikään arvokas ei tule helpolla

Verkostomarkkinointi ei ole helppo bisnes. Jos se olisi, kaikki tekisivät sitä. Mikään arvokas ei tule helpolla, sen olen elämässä oppinut.

Verkostomarkkinoinnin avulla on kuitenkin mahdollisuus rakentaa liiketoiminta, joka parhaimmillaan tuottaa sinulle melko stabiilia tuloa. Mutta ennen kuin pääset siihen pisteeseen, että tämä liiketoiminta tuottaa sinulle jatkuvasti kassavirtaa, sinun täytyy tehdä paljon töitä!

Alkuun tehdään töitä niin sanotusti huonolla ”tuntipalkalla”, koska teet todella paljon duunia, mutta tulos tulee viiveellä. Tässä vaiheessa erotetaan jyvät akanoista: kuka jaksaa painaa duunia ja odottaa sitä palkintoa.

Verkostomarkkinoinnin hienous on siinä, että kuka vain voi tehdä sitä. Ei ole väliä, oletko mies vai nainen, nuori vai vanha tai mikä on koulutuksesi. Jos sinulla on tarpeeksi tahtoa ja sisua, voit luoda itsellesi menestyksekkään liiketoiminnan tai muutaman sadan euron sivutulon. Tässä työssä ei ole tulokattoa eikä taustallasi väliä.

Miksi minä aloitin verkostomarkkinoinnin?

Ensinnäkin aloittaakseen verkostomarkkinoinnin täytyy löytyä tuote, joka kiinnostaa itseä. Tein joskus lukioaikoina suoramyyntiä (joka siis hieman eroaa vm:stä) PartyLite-tuotteiden parissa. Jaksoin sitä vain muutamien kuukausien ajan, koska tuote ei innostanut. Sain tuotetta myytyä hyvin, mutta tapa, jolla sitä työtä tehtiin ei tuotteiden lisäksi sopinut minulle.

Kun FitLine-ravintolisät tulivat elämääni tajusin, että näiden parissa haluan tehdä töitä, koska hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Tulokset omassa ja läheisten hyvinvoinnissa vakuuttivat tuotteista ja kiinnostuin bisneksestä.

Kun verkostomarkkinointibisnes esiteltiin minulle, opiskelin silloin liiketaloutta ja kävin töissä iltaisin ja viikonloppuisin. Ajattelin, että olisi mahtavaa tienata 400 euroa kuukaudessa lisää, jotta ei tarvitsisi tehdä niin paljon iltaisin töitä. Lisäraha oli siis suurin motivaattori.

Lisätulojen hankkimisen lisäksi minua houkuttivat erilaiset edut, joita vm-yritykset tarjoavat jälleenmyyjilleen. Tässä tapauksessa tarjolla oli ilmaisia lomamatkoja, koulutusmatka Saksaan, autoetu sekä pääsy eläkeohjelmaan.

Rakastan matkustamista, joten pelkästään lomaetu houkutteli minut tavoittelemaan isompia lukuja verkostomarkkinoinnin parissa. Tänä vuonna lähden viidennelle ilmaiselle lomamatkalle kiitoksena työstäni FitLine-tuotteiden parissa. Voisi siis sanoa, että duunin painaminen tässä hommassa tosiaan palkitaan.

Kun aloitin verkostomarkkinoinnin, en nähnyt esteitä, vaan pelkästään mahdollisuuksia. En miettinyt, mitä joku toinen ajattelisi minusta tai mitä tapahtuisi, jos en pääsisi tavoitteisiin. En usko epäonnistumisiin, vaan uskon, että jokainen virhe ja haaste on mahdollisuus kehittyä. Ja kyllä voinkin sanoa, että nämä kuusi vuotta verkostomarkkinoinnin parissa ovat kasvattaneet minua enemmän kuin mikään muu!

Työ ihmisten parissa

Verkostomarkkinointi on työtä ihmisten parissa. Tämä on asiakaspalvelutyötä, mutta asiakkaiden lisäksi ympärilläsi on tiimi ja isompi yhteisö.

Verkostomarkkinoinnin ehdottomasti yksi tärkeimmistä jutuista ovat ihmiset ja yhteisöllisyys. Olen saanut kuuden vuoden aikana tämän työn kautta useita sydänystäviä ja tutustunut mitä upeimpiin ihmisiin. FitLine-ihmiset ovat minulle eräänlainen perhe, ja tapahtuma kuin tapahtuma, siellä on aina hyvä fiilis ja tuttuja kasvoja.

Ihmisten yksi perustarpeista on hyväksytyksi tulemisen tarve. Ymmärrän täysin, miksi ihmiset rakastuvat verkostomarkkinointiin ja sen mahdollistamaan elämäntyyliin. Tässä työssä löydät itsesi aina positiivisten ja iloisten ihmisten keskeltä, saat hyvää energiaa ja kannustusta omille unelmillesi. Tässä porukassa sinuun uskotaan ja rohkaistaan elämään oman näköistä elämää.

”Tienaatko sä oikeesti tolla hommalla?”

Ilmeisesti jotkut arvelevat, että elän pyhästä hengestä ja teen työtä FitLine-tuotteiden parissa, koska minulla ei ole muutakaan tekemistä. Vuosi toisensa jälkeen he jaksavat ihmetellä, tienaanko tällä työllä. Vastaus on kyllä.

Verkostomarkkinoinnissa ei ole tulokattoa, ja se onkin sen hienous. Tiedän omalta paikkakunnaltani naisia, jotka ovat parhaimmillaan saaneet reippaasti yli 10 000 euron kuukausibonuksia. He ovat ansainneet paljon, koska he ovat tehneet mielettömästi töitä ja auttaneet satoja ihmisiä.

Itse olen tienannut viimeisen reilun kolmen vuoden ajan FitLine-työstä 1200–2500 euroa kuukaudessa. Riippuen siitä, olenko tehnyt tätä täysipäiväisesti vai sivutoimisena. Voisi siis sanoa, että pientä palkkaa suhteessa siihen, mitä tällä voisi tienata, mutta toisaalta taas aika paljon rahaa sivutyöllä 

Kenelle verkostomarkkinointi mielestäni sopii?

Sanotaan, että verkostomarkkinointia voi tehdä kuka vain, mutta eivät kaikki. Teoriassa kuka vain voi tehdä työtä: sukupuolella, iällä tai koulutuksellasi ei ole väliä. Fakta kuitenkin on, että kaikista ei ole tähän.

Tämä työ sopii ihmisille, jotka haluavat lisätuloja, muutosta ja ovat valmiita tekemään sen eteen töitä. Tässä vuosien aikana olen huomannut sen, että suurin este sille, miksi ihmiset eivät menesty verkostomarkkinoinnissa on pelko siitä, mitä muut ajattelevat. Ihmiset elävät sen mukaan, mitä ystävät ja perhe heiltä odottavat eivätkä siten, miten he oikeasti itse haluavat elää.

Pelko on meidän suurin esteemme elämässä. Silloin kun haluat kuitenkin jotain tarpeeksi paljon, toimit pelosta huolimatta ja huomaat yhtäkkiä kehittyväsi.

Ilman verkostomarkkinointia en varmasti olisi pistänyt pystyyn Massimuijat-yhteisöä tai perustanut blogia. Kaikki rohkaisu siihen tuli FitLine-kollegoiltani. Lisäksi heidän ansiostaan eksyin myös Varapuun talousvalmennuksiin, josta oikeastaan kaikki sai alkunsa.

Summa summarum: jos kaipaat muutosta elämääsi, haluat ansaita lisää rahaa ja tykkäät auttaa muita ihmisiä, silloin työ verkostomarkkinoinnin parissa voi olla sinua varten.